فهرست ها

به همت محفل ادبی یاقوت بجستان

کارگاه آموزشی «شعر و ادبیات فارسی ایرانیان» به همت محفل ادبی یاقوت بجستان در کتابخانه شهید رجایی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی؛ کارگاه آموزشی «شعر و ادبیات فارسی ایرانیان» به همت محفل ادبی یاقوت بجستان و با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و کانون بسیج هنرمندان در کتابخانه شهید رجایی برگزار شد.

مهدی ضیائی دکترای زبان و ادبیات فارسی و مدرس دانشگاه ضمن اشاره به اهمیت آشنایی با ادبیات فارسی بیان کرد: ادبیّات فارسی یا ادبیات پارسی به ادبیاتی گفته می‌شود که به زبان فارسی نوشته شده باشد. ادبیات فارسی تاریخی هزار و صد ساله دارد. شعر فارسی و نثر فارسی دو گونه اصلی در ادب فارسی هستند. برخی کتاب‌های کُهن در موضوعات غیرادبی مانند تاریخ، مناجات و علوم گوناگون نیز دارای ارزش ادبی هستند و با گذشت زمان در دسته آثار کلاسیک ادبیات فارسی قرار گرفته‌اند.

وی افزود: ادبیات فارسی ریشه در ادبیات باستانی ایران دارد که تحت تأثیر متون اوستایی در دوران ساسانی به زبان‌های پارسی میانه و پهلوی اشکانی پدید آمد. ادبیات فارسی نو نیز پس از اسلام و با الگوبرداری از ادبیات عربی در نظم و ریشه‌های دبیری و نویسندگی دوران ساسانی که ادبیات منثور عربی را ایجاد کرده بود در زمینه نثر متولد شد. ادبیات شفاهی فارسی نیز به همان سبک باستانی خود ادامه یافت.

در ادامه با اشاره به اینکه ادبیات و اشعار فارسی انواع مختلفی دارد گفت: ادبیات فارسی موضوعاتی مانند حماسه و روایات و اساطیر ایرانی و غیر ایرانی، مذهب و عرفان، روایت‌های عاشقانه، فلسفه و اخلاق و نظایر آن را در برمی‌گیرد. برپایه موضوع مورد کاربرد در یک آفریده ادبی فارسی آن را در گستره ادبیات حماسی، غنایی، تعلیمی یا نمایشی قرار می‌گیرد.

 

این کارگاه در دو جلسه دو ساعته ویژه عموم برگزار و در پایان به شرکت کنندگان گواهی آموزشی اعطا شد.

اخبار و اطلاعیه